Abonament sau licenta pe viata?

Abonament sau licenta pe viata?
 

Cum alegi programul de facturare

  La momentul de fata exista doua mari optiuni pentru achizitia unui program de facturare:
  • abonament lunar/anual
  • sau plata pe viata.
Bineinteles, un program de contabilitate desktop sau chiar un program de facturare online poate combina diferite optiuni de achizitionare. Se pot folosi versiuni de proba, valabile 30 de zile, abonamente anuale, module suplimentare sau reduceri pentru un numar mai mare de utilizatori. Vom discuta insa doar despre cele doua optiuni principale. Asadar, cand alegi o licenta pe viata si cand este mai bine sa platesti un abonament pentru programul tau de facturi?
program de facturare
 
  • In primul rand, e important sa va atragem atentia ca nu trebuie sa va entuziasmati prea tare la programele de facturare online sau programele de contabilitate care promit licente pe viata de tip “one time payment”, fara alte costuri suplimentare. Bineinteles, oferta unui astfel de program de facturi poate fi complet legitima, dar are un mare dezavantaj. Veti primi doar ceea ce ati cumparat, fara alte actualizari de securitate sau legislatie. Si, foarte posibil, veti primi doar un program de facturare, fara asistenta tehnica necesara.
  • Sa va explicam si de ce: mentenanta si actualizarile regulate ale unor astfel de programe de facturare, precum si asigurarea unui call center sau a oricaror alte modalitati de asistenta tehnica necesita personal specializat: programatori, ingineri IT, consultant, operatori call-center. Costurile dezvoltatorului pur si simplu nu pot fi acoperite de o licenta pe viata pentru un asemenea program de facturare. Nu mai vorbim de profit aici, asadar, beneficiile primite in urma achizitiei unui asemenea program de contabilitate vor fi limitate. Este totodata posibil ca necesitatile dumneavoastra sa nu mai corespunda, la un moment dat, cu capabilitatile programului, ceea ce inseamna ca ori va trebui sa achizitionati o alta solutie, ori veti cheltui suplimentar pentru modificarea programului respectiv de facturare. Bineinteles, puteti avea si supriza neplacuta a unor costuri ascunse pentru mentenanta, asistenta tehnica sau actualizari pentru armonizarea respectivului program de facturi cu legislatia actuala.
  • De cealalta parte, subscriptia lunara cuprinde intotdeauna aceste costuri. Marele avantaj apare atunci cand aveti posibilitatea achitarii unui abonament anual pentru programul de facturi online, intervenind astfel oferte speciale sau discounturi semnificative, pe care majoritatea dezvoltatorilor seriosi le aplica. De exemplu, in cazul programului de facturare sau gestiune stocuri Facturis, pentru un abonament Facturis pe 12 luni, primiti nu doar softul de facturare licentiat, ci si asistenta tehnica si noile actualizari (practic dezvoltatorul programului lucreaza incontinuu pentru dvs.). De asemenea, pentru versiunile Facturis desktop, relicentierea dupa primul an se va face la jumatate de pret.

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura