Pașii necesari pentru sistemul RO e-Factura și cum autorizați programul Facturis pentru a trimite facturile în sistem

Pașii necesari pentru sistemul RO e-Factura și cum autorizați programul Facturis pentru a trimite facturile în sistem
I – Obțineți certificatul digital calificat pentru semnătură electronică pe token sau în cloud, ambele sunt valabile și funcționează – îl achiziționați de la o firmă autorizată de aici.

II – Vă înregistrați în SPV pe pagina ANAF, Servicii online > Înregistrare utilizatori > Spaţiu privat virtual > Înregistrare persoane juridice > Persoane juridice > > Înregistrare utilizatori persoane juridice > Înregistrare utilizatori cu certificat digital;

1. Se completează formularul;
2. Se încarcă documentul de confirmare;
Documentul de confirmare – îl obţineţi de la firma de unde aţi cumpărat semnătura electronică;

3. Se încarcă arhiva ZIP cu documentele:
a) pt. administrator – carte de identitate, act constitutiv, ambele scanate și semnate electronic;
b) pt. împuternicit – carte de identitate, împuternicire notarială, ambele scanate și semnate electronic;

4. Veţi primi un mail de la ANAF cu un cod de validare;
5. După 2-5 zile primiți pe mail confirmarea înregistrării în SPV de la ANAF.

III – Autorizați programul de facturare

În programul Facturis Desktop:

Configurare > Date Firmă > e-Factura > Autorizează accesul aplicației la SPV.a) dacă aveți semnătură proprie, click pe prima imagine. Se deschide o fereastră în care apăsați butonul roșu Autorizează Aplicație Facturis și cu semnătura validă pe acel calculator, se apasă OK.b) dacă nu aveți semnătură proprie și folosiți semnătura altei persoane, de la un alt calculator, click pe a doua imagine. Se deschide o fereastră în care vă apare un link (linkul de autorizare). Copiați acel link și il trimiteti pe mail persoanei care are în calculator o semnatură valabilă, înregistrată în SPV pt CUI-ul respectiv. Persoana care îl primeste apasă pe link, apare butonul roșu Autorizează Aplicație Facturis, face click si cu semnatura valida pe acel calculator, se apasă OK.În acest moment aplicația Facturis este autorizată să trimită facturile emise în SPV, să primească mesajele trimiterilor și alte mesaje din SPV și să descarce automat facturile primite de la furnizori.

Trimiterile se fac din Registru > Facturi. Se selectează facturile dorite și se apasă butonul e-Factura. Simplu şi uşor de folosit sistemul RO e-Factura!

Vă recomandăm şi articolul:

Cum functioneaza e-Factura in programul de facturare si gestiune stocuri?

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura