Programe de contabilitate primară (facturare și gestiune stocuri) versus programele de contabilitate

Programe de contabilitate primară (facturare și gestiune stocuri) versus programele de contabilitate

Ce sunt programele de contabilitate primară?

Programele de contabilitate primară ajută companiile mici sau mari să reducă semnificativ costurile (în timp și bani) și, în același timp, ajută antreprenorul cu date în timp real despre afacerea sa, pentru a lua cele mai bune decizii.

Concret, un program de contabilitate primară ajută la întocmirea documentelor primare (facturi, NIR-uri, bonuri de consum, chitanțe, dispoziții de plată și de încasare, deconturi, registru de casă), la evidența clienților și a furnizorilor și la gestiunea stocurilor (intrări, ieșiri și evidența stocurilor).

Ce sunt programele de contabilitate?

Programele de contabilitate sunt programele care prelucrează în note contabile toate operațiunile de contabilitate primară pentru a face rapoartele necesare pentru declarațiile către instituțiile statului și pentru o imagine cât mai clară a afacerii grupată pe conturi, respectiv clase de conturi.

Programele de contabilitate includ și opțiunile unui program de contabilitate primară și se pot integra cu tot felul de module cu programe de tipul ERP / CRM / SFA.

Aceste programe sunt folosite și de către firmele de contabilitate sau de către departamentul de contabilitate al firmei.

Care este diferența între programele de contabilitate primară și cele de contabilitate generală?

Diferența dintre programele de contabilitate primară și cele de contabilitate generală constă, în primul rând, în complexitatea și diversitatea acțiunilor care pot fi efectuate cu ajutorul programelor.

În cazul unui contabil autorizat sau a unei firme de contabilitate, complexitatea acțiunilor efectuate și a muncii lor, dar și numărul de clienți pe care îi au, va necesita folosirea unui program de contabilitate generală.

Atunci când discutăm specific despre companii mici și mijlocii sau freelanceri, un program de contabilitate primară se va mula perfect pe nevoile lor și se va dovedi de un real ajutor la întocmirea documentelor primare, cu accent pe întocmirea rapoartelor necesare pentru declarațiile către instituțiile statului. Spunem acest lucru, pentru programele de contabilitate precum Facturis, sunt actualizate conform legislației în vigoare, lucru care va ușura, fără îndoială, munca unui antreprenor.

Ambele tipuri de programe au, însă, câteva avantaje comune: eficientizare și economisire de timp.

Care sunt avantajele unui program de contabilitate primară?

Un program de contabilitate primară oferă o serie de avantaje, precum faptul că economisiți timp și scăpați de tipizate și de eventualele greșeli. În plus, oferă profesionalism și vă oferă siguranța că sunteți în pas cu legea. Mai multe detalii despre avantajele utilizării unui program de contabilitate primară, precum Facturis, găsiți aici.

 

Care sunt avantajele unui program de contabilitate generală?

 

Un program de contabilitate generală va ajuta la eficientizarea documentelor financiar-contabile și la o mai bună organizare a lor, în funcție de client. Un avantaj foarte important este calcularea automată și corectarea rapidă a eventualelor greșeli.

În ambele cazuri, economia de timp și de bani și o mai bună organizare sunt cuvintele cheie.

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura