Program de facturare desktop vs. cloud

Program de facturare desktop vs. cloud
 

Care sunt diferentele ?

De ceva vreme se aude tot mai mult termenul „cloud”. Haideti sa vedem ce presupune mai exact si care sunt diferentele intre un software de facturare in cloud, sau online si programe de facturare desktop. Dupa parcurgerea acestui articol, veti putea decide cu usurinta ce fel de program de facturare se adreseaza cel mai bine nevoilor companiei dumneavoastra.
program de facturare desktop   vs.   program de facturare in cloud
 
  • Termenul cloud se refera in primul rand la folosirea unor servere conectate la internet, prin care puteti procesa, stoca sau administra date. Pentru a folosi servicii de tip cloud este necesara o conexiune la internet, iar aceasta este chiar principala diferenta intre programul de facturare online si cel desktop.
  • Tot de aici insa deriva si un mare avantaj al programelor de contabilitate in cloud. Un program de facturi online, precum Facturis, poate fi folosit de oriunde si chiar de pe orice tip de dispozitiv, laptop, smartphone sau tableta. Mai mult, programele de facturare in cloud permit si folosirea mai multor conturi simultan. Deci, indiferent de cati angajati ai firmei dumneavoastra au nevoie sa foloseasca una astfel de program, resursele cloud ale softului de facturare online sunt mereu disponibile.
  • Acelasi lucru este valabil si pentru documentele care trebuie completate, printate sau realizate. Acte precum facturile, chitante, rapoarte sau diferite registre pot fi emise, asa cu spuneam, de oriunde si de orice angajat caruia ii permiteti accesul. In plus, puteti oricand sa urmariti evolutia vanzarilor sau disponibilitatea produselor in stoc, fluxul de aprovizionare in magazine etc si chiar sa generati rapoarte in timp real, folosind datele din mai multe puncte de vanzare.
  • Un alt mare avantaj al programelor de gestiune in cloud sau facturare online e dat de securitatea datelor. Este deja stabilit ca securitatea datelor in cloud este mai ridicata, din mai multe motive:
    • conexiunile catre server sunt securizate si criptate,
    • serverele pentru cloud computing sunt actualizate si mentinute de personal specializat, care este permanent la curent cu ultimele amenintari informatice,
    • iar datele sunt stocate, de obicei, in sisteme multiple. Acest lucru permite nu doar crearea unor copii de siguranta ce pot fi accesare instantaneu, dar si eliminarea riscului de a pierde date extrem de importante privind contabilitatea firmei sau facturile emise, din cauza unui incendiu, inundatii, pene de curent, sau chiar a unei defectiuni aparute la calculatorul respectiv.
     
  • Pe de alta parte, exista si cateva diferente in favoarea unui program de facturare desktop. Daca firma dumneavoastra nu este foarte mare, sau nu necesita o contabilitate tinuta in timp real, va puteti descurca foarte bine si cu un program de facturi care sa functioneze fara conexiune la internet. Avand un program de facturare desktop instalat pe calculatorul dumneavoastra nu mai depindeti de viteza de conectare la net pentru a opera cu rapiditate.
  • Mai mult, folosind metode de protejare a datelor precum parolele au criptarea, puteti fi sigur ca nimeni nu mai are acces la datele dumneavoastra de contabilitate. Este bine de stiut ca si programele de facturare desktop ofera posibilitatea efectuarii unor copii de siguranta, care pot fi stocate ulterior in cloud, pentru o mai mare protectie in cazul unor incidente nedorite.
  • Bineinteles, majoritatea programelor bune de facturare desktop, precum Facturis, ofera posibilitatea gestionarii stocurilor, dar fara o conexiune la internet nu veti putea vizualiza in timp real date de la mai multe puncte de lucru sau magazine. In cele din urma, decizia dumneavoastra in favoarea unui program de facturare online sau desktop trebuie sa tina cont de trei aspecte principale:
    • marimea companiei,
    • necesitatea accesului in timp real la date din mai multe puncte de vanzare
    • si mobilitatea dorita.
Pentru avantaje/dezavantaje programe de facturare desktop vs. cloud puteti accesa si acest link : avantaje/dezavantaje program facturare online/desktop

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura