Care sunt avantajele unui program de facturare fata de varianta clasica, pe hartie ?

Care sunt avantajele unui program de facturare fata de varianta clasica, pe hartie ?

In Romania se irosesc tone de hartie in fiecare zi. Daca inca mai tineti contabilitatea folosind hartii, formulare si registre, ar trebui sa va ganditi la avantajele unui program de facturare. Piata programelor de facturi a luat avant in ultimii ani in tara noastra, permitand companiilor mari sau mici sa reduca semnificativ costurile de timp si bani si in acelasi timp sa eficientizeze procedurile financiare si contabile.

Cu toate acestea, un numar semnificativ de firme mici si medii inca se mai bazeaza pe modul clasic de facturare pe hartie. Aceasta, in conditiile in care pana si obligativitatea celebrei stampile a fost eliminata dintr-un numar important de acte. Inclusiv facturile pot circula acum fara ștampila.

 

Dar care este diferenta intre facturarea pe hartie si cea electronica?

  • In primul rand, e necesar sa facem diferenta intre factura electronica si factura emisa cu ajutorul unui program de facturare. Factura electronica este emisa in conformitate cu legea 148/2012 si este un document marcat temporal, semnat electronic, care contine anumite date obligatorii si este creata, transmisa si respectiv primita in format electronic. Celelalte tipuri de facturi pot fi emise pe format fizic, pe hartie, sau in format electronic, cu ajutorul unui program facturi, dar cu posibilitatea de a circula pe hartie, fara sa fie semnate electronic.
  • Spre deosebire de facturile clasice, cuprinse in asa-numitul facturier, un program de facturi permite mult mai multe operatiuni contabile. Majoritatea se afla la un click distanta. De aceea, am creat programul de facturare Facturis, care permite emiterea cu usurinta a unui numar mare de documente contabile, precum si pastrarea evidentelor firmei, astfel incat cele mai importante dumneavoastra date sunt la un click distanta.
  • De exemplu, folosind programul facturi Facturis, puteti emite facturi, chiar si externe, traduse, chitante, facturi proforma, avize de insotire a marfii, bonuri fiscale, oferte sau devize, precum si dispozitii de plata sau de incasare. In ceea ce priveste operatiunile de raportare, programul de facturare Facturis este capabil sa indeplineasca cu succes rolul de registru de casa, sau registru de facturi. Optional, in functie de versiunea aleasa, puteti beneficia de toate avantajele unui program de tip CRM, de la fisele individuale ale clientilor, pana la a tine un jurnal de vanzari sau crearea de grafice 3D prin care puteti urmari evolutia si performantele firmei dumneavoastra. Aceleasi optiuni ale programului de facturare sunt valabile si atunci cand gestionati stocuri si aveti nevoie de emiterea rapida a notelor de receptie sau trebuie sa efectuati diferite operatiuni, precum transferul intre gestiuni, evidenta furnizorilor, procese verbale pentru modificarea pretului sau fise de magazie.
  • Sa nu uitam ca factura este documentul care va reprezinta in relatia cu clientii si astfel un program de facturare va poate printa factura in mai multe modele profesionale. Puteti sa va personalizati factura cu sigla firmei si deasemenea puteti adauga o imagine de fundal pe toate facturile emise de dvs. pentru a va impresiona clientii.

Imagini cu facturi din program de facturare

Toate documentele necesare pot fi emise simplu si rapid, cu ajutorul programului de facturare Facturis.

  • Principalul avantaj este insa granularitatea, sau, mai simplu spus, posibilitatea de a intra in cele mai mici detalii pentru fiecare operatiune de facturare electronica, astfel incat sa puteti, de exemplu, configura facturi individuale sau preturi diferite pentru fiecare client. Pe langa aceasta, un program de facturi precum Facturis are si avantajul de a avea toate datele necesare unei analize la indemana, fara sa fiti nevoiti sa pierdeti de fiecare data timp cautand informatiile necesare prin dosare voluminoase si, de cele mai multe ori, pline de praf.
  • In hatisul birocratic din Romania este totodata esential sa fiti permanent la curent cu ultimele modificari legislative sau in materie de proceduri referitoare la actele emise. Noi, creatorii programului de facturare Facturis, am acordat o importanta deosebita acestui aspect si oferim actualizari periodice, astfel incat fiecare act emis de compania dumneavoastra, folosind programul de facturare Facturis sa fie la orice ora in deplina armonie cu legislatia din Romania. Un alt aspect deosebit de important il reprezinta posiblitatea de a crea un backup al datelor dumneavoastra, astfel incat puteti sta linistit ca acestea nu se vor pierde nici macar in cazul unei intamplari neprevazute.
  • Pentru ca toate acestea sa se desfasoare fara batai de cap, oferim sport tehnic gratuit prin telefon sau email fiecarui client care achizitioneaza una din cele cinci variante ale programului de facturare: Easy, Facturis, Stoc sau Magazin sau versiunea online a programului Facturis (Facturis Online).

 

 

 

 

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura