Introducere – Bon Fiscal

Tasta rapida de afisare a meniului F6. Aceasta fereastra permite emiterea unui bon fiscal fara factura (este necesara instalarea corecta a casei de marcat). Bonul Fiscal reprezinta documentul financiar-fiscal care intruneste toate conditiile impuse de prevederile legale in materie referitoare la continut, emis de echipamentele electronice de marcat, care contine date inregistrate pe medii compatibile cu prelucrarea automata a datelor, semnat cu semnatura electronica si purtand marca temporala. Pasii care trebuie urmati pentru a emite un bon fiscal:

SG – selectati gestiunea din care doriti sa va iasa produsul (acest buton se activeaza in momentul in care lucrati cu stocul si aveti configurate doua gestiuni sau mai multe).

Nume Produs – reprezinta numele produsului care doriti sa va apara pe bonul emis. Puteti tasta numele produsului si programul va va afisa automat la introducerea a mai mult de trei caractere produsele gasite in baza de date care sa contina caracterele introduse (in cazul in care aveti bifate functiile de autosugestii sau autocomplete la ComboBox-uri in cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Functionalitate Program).

Apasand butonul Nume Produs se deschide o noua fereastra in care sunt afisate toate produsele (Nomenclator Produse). Daca se apasa dublu-click pe produsul respectiv se inchide fereastra deschisa si apar datele produsului (astfel se poate selecta foarte usor un produs – se pot folosi si criteriile de cautare pentru a restrange lista);

Cantitate – reprezinta cantitatea vanduta din produsul vandut;

Adauga Produs – produsul se va adauga in lista de produse.

Pentru a introduce codul fiscal al clientului se apasa tasta F7 si programul va deschide o noua fereastra de unde veti finaliza tiparirea. Selectati modalitatea de plata – cash, card, tichet, plata combinata. Tipareste Bon Fiscal – Se deschide o noua fereastra unde puteti introduce suma primita de la client, iar programul va va afisa automat restul si puteti introduce de asemenea Codul Fiscal al clientului.

Postari asemanatoare