Introducere – Bon Fiscal

Tasta rapida de afisare a meniului F6. Aceasta fereastra permite emiterea unui bon fiscal fara factura (este necesara instalarea corecta a casei de marcat). Bonul Fiscal reprezinta documentul financiar-fiscal care intruneste toate conditiile impuse de prevederile legale in materie referitoare la continut, emis de echipamentele electronice de marcat, care contine date inregistrate pe medii compatibile cu prelucrarea automata a datelor, semnat cu semnatura electronica si purtand marca temporala. Pasii care trebuie urmati pentru a emite un bon fiscal:

SG – selectati gestiunea din care doriti sa va iasa produsul (acest buton se activeaza in momentul in care lucrati cu stocul si aveti configurate doua gestiuni sau mai multe).

Nume Produs – reprezinta numele produsului care doriti sa va apara pe bonul emis. Puteti tasta numele produsului si programul va va afisa automat la introducerea a mai mult de trei caractere produsele gasite in baza de date care sa contina caracterele introduse (in cazul in care aveti bifate functiile de autosugestii sau autocomplete la ComboBox-uri in cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Functionalitate Program).

Apasand butonul Nume Produs se deschide o noua fereastra in care sunt afisate toate produsele (Nomenclator Produse). Daca se apasa dublu-click pe produsul respectiv se inchide fereastra deschisa si apar datele produsului (astfel se poate selecta foarte usor un produs – se pot folosi si criteriile de cautare pentru a restrange lista);

Cantitate – reprezinta cantitatea vanduta din produsul vandut;

Adauga Produs – produsul se va adauga in lista de produse.

Pentru a introduce codul fiscal al clientului se apasa tasta F7 si programul va deschide o noua fereastra de unde veti finaliza tiparirea. Selectati modalitatea de plata – cash, card, tichet, plata combinata. Tipareste Bon Fiscal – Se deschide o noua fereastra unde puteti introduce suma primita de la client, iar programul va va afisa automat restul si puteti introduce de asemenea Codul Fiscal al clientului.

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura