Totul despre fișă client și fișă furnizor

Totul despre fișă client și fișă furnizor

Atunci când aveți o afacere, aveți de a face constant cu clienți și furnizori. Pentru a fi cât mai eficient și a ști exact care este relația cu aceștia, este important să aveți două tipuri de fișe: client și furnizor.

Ce este fișa client?

Fișa client este un raport care afișează, în ordine cronologică, toate operațiile economice după documentele de evidență: facturi, chitanțe și alte operațiuni, introduse de către utilizator.

În cadrul fișei client se totalizează rulajele pe perioada respectivă, în vederea întocmirii balanței de verificare a conturilor analitice sau a situațiilor de solduri, se face totalul cumulat al rulajului pe debit si credit, precum si soldul contului, în vederea întocmirii balanței de verificare a conturilor sintetice.

Ce este fișa furnizor?

Fișa Furnizor este un raport care afișează în ordine cronologica toate operațiile economice după documentele de evidență: facturi, chitanțe și alte operațiuni introduse de către utilizator. În acest fel se poate afișa, în orice moment, soldul unui furnizor.

Ce conține o fișă client/furnizor?

În general, o fișă client, respectiv o fișă furnizor, conține următoarele informații:

  • Cod – câmp obligatoriu, reprezentând un cod unic de identificare pentru fiecare partener. În cazul în care folosiți un program de contabilitate, acesta vă propune un cod (următorul după ultimul cod introdus), dar puteţi introduce orice alt cod, cu condiţia să nu mai existe deja. Odată introdus, acest cod nu mai poate fi modificat.

  • Denumire – denumirea partenerului;

  • CUI – codul unic de identificare al partenerului;

  • Nr. Reg. Comerț – numărul de înregistrare la Registrul Comerțului;

  • Client sau Furnizor – bifaţi caseta corespunzătoare tipului de partener pe care îl creaţi;

Observaţie: în cazul în care lucrați cu un program de contabilitate precum Facturis, iar aceeași companie este şi client şi furnizor, nu este necesară crearea a două fişe separate, ci este suficientă bifarea celor două casete, Furnizor şi Client.

Cum se vizualizează fișa client într-un program de contabilitate

În cadrul meniului programului Facturis se poate vizualiza fișa client. Puteți selecta fișa unui anumit client, toate fișele clienților, fișele clienților cu sold pozitiv, soldul clienților, soldul clienților cu sold pozitiv sau facturile neachitate (din ultimele facturi).

Cum se vizualizează fișa furnizor într-un program de contabilitate

În cadrul meniului programului Facturis se poate vizualiza fișa furnizor. Puteți selecta fișa unui anumit furnizor, toate fișele furnizorilor, fisele furnizorilor cu sold pozitiv, soldul furnizorilor sau soldul furnizorilor cu sold pozitiv.

Model fisa client in Facturis

fisa client

Model fisa client in pdf

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura