Definitie : Raport de Gestiune Zilnic

  • Raportul de gestiune zilnic reprezinta un raport si se întocmeşte de către gestionar pentru fiecare gestiune în parte.
  • In raportul de gestiune zilnic se inscriu atat cumpararile si vanzarile de marfuri la pretul de vanzare cu amanuntul, cat si alte intrari sau iesiri de marfuri si ambalaje, care au ca efect modificarea in plus sau in minus a soldului de marfuri sau ambalaje, cum ar fi: modificarile de pret, transferul intre gestiuni, distrugerea marfurilor degradate.
  • Documentele pe baza carora se intocmeste raportul de gestiune sunt: NIR, monetar, inventar de schimbare de pret, proces verbal de scadere din gestiune, etc.

Conta.ro : Definitie raport de gestiune zilnic

  • Raport de gestiune : document ce reflecta evidenta operativa a marfurilor si ambalajelor din cadrul unitatilor dedesfacere cu amanuntul. Pote fi zilnic sau periodic, dupa cum stabileste conducerea societatii
  • Raport de gestiune zilnic : cuprinde aceleasi elemente ca si raportul zilnic, cu deosebirea ca inscrierea acestora in formular se face pe anumite perioade de timp (5, 10, 15 zile), soldul stabilindu-se la sfarsitul fiecarei perioade. Raportul se completeaza zilnic in 2 exemplare, documentele de intrare si iesire completandu-se in ordine cronologica, fara a se face o grupare a lor pe intrari si iesiri
  • Raport de gestiune : se intocmeste in 2 exemplare de catre gestionar, ptr fiecare gestiune stocuri in parte.
    • Dupa reportarea soldului din ziua precedenta, in coloanele de „marfuri” si „ambalaje” se inscriu in ordinea intocmirii lor documentele de intrari din ziua respectiva. La sfarsitul zilei se stabileste totalul intrarilor plus soldul, dupa care se inscriu datele privind vanzarile si alte iesiri de marfuri si se totalizeaza. Se determina, apoi, soldul scriptic de marfuri si ambalaje la sfarsitul zilei.
    • In registrul de gestiune zilnic se inscriu atat cumpararile si vanzarile de marfuri la pretul de vanzare cu amanuntul, cat si alte intrari sau iesiri de marfuri si ambalaje, care au ca efect modificarea in plus sau in minus a soldului de marfuri sau ambalaje, cum ar fi: modificarile de pret, transferul intre gestiuni, distrugerea marfurilor degradate.
    • Documentele pe baza carora se intocmeste raportul de gestiune pot fi: NIR, monetar, inventar de schimbare de pret, proces verbal de scadere din gestiune, etc.
    • Exemplarul 2 al raportului de gestiune zilnic ramane in carnet, iar exemplarul 1 se trimite la compartimentul financiar-contabil, unde se verifica si se confrunta cu datele din evidenta analitica.
    • Eventualele erori se comunica gestionarului pentru a le rectifica si a pune de acord soldul scriptic din evidenta operativa cu cel din evidenta contabila.

Modele raport de gestiune zilnic, exemple :

Discutii pe forum despre raportul de gestiune zilnic

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura