16 Jul 2013

Salveaza Datele (Backup)

Acest meniu realizeaza backup-ul datelor. Functia de salvare a datelor se realizeaza automat (zilnic) la prima accesare a programului de catre un utilizator sau manual de catre dumneavoastra, in orice moment al zilei, apasand butonul Salveaza Datele. Backup-ul datelor se realizeaza in directorul Backup din directorul unde este instalat acest program. Este indicat ca la anumite perioade de timp acest director sa fie salvat pe CD-uri pentru a preveni deteriorarea datelor de pe hard. Campul Tip Salvare din lista poate avea urmatoarele valori : – Manual – salvarea s-a facut manual din aceasta fereastra prin apasarea butonului Salveaza Datele; – Automat (zilnic) – salvarea s-a facut automat la prima accesare a programului, din cadrul unei zile, de catre un utilizator; – Automat (restaurare) – salvarea s-a facut inaintea unei restaurari de date; – Automat (stergere stoc) – salvarea s-a facut inaintea apasarii butonului Stergere Stoc din cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Stoc.
  • Restaurarea datelor
Se pot restaura datele de la o anumita salvare  in cazul in care doriti acest lucru: – se selecteaza salvarea dorita; – se apasa butonul Restaureaza Datele. Inainte de fiecare restaurare de date programul salveaza datele automat (Automat (restaurare). Se vor restaura datele din baza de date selectata de dumneavoastra. Operatiunea de restaurare a datelor cu o baza de date salvata, inseamna stergerea bazei de date actuale si inlocuirea ei cu o baza de date din salvarea restaurata. Datele introduse dupa salvarea selectata nu se vor mai regasi, ele fiind sterse automat.
  • Sterge Salvarile
Puteti sterge manual de pe disk anumite salvari. – se selecteaza salvarile dorite – se apasa butonul Sterge Salvarile. Se foloseste pentru a sterge salvarile vechi (inutile) pentru a nu ocupa spatiul pe hard. In momentul in care se atinge spatiul maxim acordat de catre dumneavoastra in cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Functionalitate Program , cu realizarea fiecarui nou backup, primul backup (cel mai vechi) se va sterge automat.
2 Comments
  1. Cristian Ando May 21, 2017 at 06:33

    Se poate seta un alt folder in afara de “Backup” pentru a realiza automat backup? Spre exemplu, spre un folder in retea.

    • admin May 22, 2017 at 15:29

      Tocmai am implementat in ultima varianta de program sa va puteti seta si un director alternativ de backup (din Configurare – Date Firma – Functionalitate Program).
      Faceti ultimul update sa beneficiati de optiunea adaugata !

      Va multumim.

Comments are closed.