16 Jul 2013

Salveaza Datele (Backup)

Acest meniu realizeaza backup-ul datelor.

Functia de salvare a datelor se realizeaza automat (zilnic) la prima accesare a programului de catre un utilizator sau manual de catre dumneavoastra, in orice moment al zilei, apasand butonul Salveaza Datele.

Backup-ul datelor se realizeaza in directorul Backup din directorul unde este instalat acest program. Este indicat ca la anumite perioade de timp acest director sa fie salvat pe CD-uri pentru a preveni deteriorarea datelor de pe hard.

Campul Tip Salvare din lista poate avea urmatoarele valori :

– Manual – salvarea s-a facut manual din aceasta fereastra prin apasarea butonului Salveaza Datele;

– Automat (zilnic) – salvarea s-a facut automat la prima accesare a programului, din cadrul unei zile, de catre un utilizator;

– Automat (restaurare) – salvarea s-a facut inaintea unei restaurari de date;

– Automat (stergere stoc) – salvarea s-a facut inaintea apasarii butonului Stergere Stoc din cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Stoc.

 • Restaurarea datelor

Se pot restaura datele de la o anumita salvare  in cazul in care doriti acest lucru:

– se selecteaza salvarea dorita;

– se apasa butonul Restaureaza Datele. Inainte de fiecare restaurare de date programul salveaza datele automat (Automat (restaurare).

Se vor restaura datele din baza de date selectata de dumneavoastra.

Operatiunea de restaurare a datelor cu o baza de date salvata, inseamna stergerea bazei de date actuale si inlocuirea ei cu o baza de date din salvarea restaurata.

Datele introduse dupa salvarea selectata nu se vor mai regasi, ele fiind sterse automat.

 • Sterge Salvarile

Puteti sterge manual de pe disk anumite salvari.

– se selecteaza salvarile dorite

– se apasa butonul Sterge Salvarile. Se foloseste pentru a sterge salvarile vechi (inutile) pentru a nu ocupa spatiul pe hard.

In momentul in care se atinge spatiul maxim acordat de catre dumneavoastra in cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Functionalitate Program , cu realizarea fiecarui nou backup, primul backup (cel mai vechi) se va sterge automat.

2 Comments
 1. Cristian Ando May 21, 2017 at 06:33

  Se poate seta un alt folder in afara de “Backup” pentru a realiza automat backup? Spre exemplu, spre un folder in retea.

  • admin May 22, 2017 at 15:29

   Tocmai am implementat in ultima varianta de program sa va puteti seta si un director alternativ de backup (din Configurare – Date Firma – Functionalitate Program).
   Faceti ultimul update sa beneficiati de optiunea adaugata !

   Va multumim.

Leave a Comment

Your email address will not be published.