Introducere – Facturi Furnizori

Puteti avea o evidenta a facturilor primite de la furnizori. Pentru aceasta este necesar sa introduceti in cadrul meniului Introducere – Facturi Furnizori facturile primite de la un furnizor, altele decat intrarile de marfa pe baza de factura fiscala, care se vor introduce sub forma de NIR. NIR-urile pe baza de factura se inregistreaza automat in momentul introducerii lor si se pot vizualiza in cadrul meniului Registru – Facturi Furnizori.
  • Nume Furnizor – Puteti tasta numele furnizorului si programul va va afisa automat la introducerea a mai mult de trei caractere furnizorii gasiti in baza de date care sa contina caracterele introduse (in cazul in care aveti bifate functiile de autosugestii sau autocomplete la ComboBox-uri in cadrul meniului Configurare – Date Firma & Functionalitate Program – Functionalitate Program).
  • Data – este setata ziua curenta, dar ea poate fi schimbata.
  • Serie si Nr – reprezinta seria si numarul facturii ce urmeaza a fi introdusa in program.
  • Suma – reprezinta suma totala a facturii primite. Programul calculeaza automat in functie de suma introdusa valoarea fara TVA si TVA-ul.
  • Moneda – se selecteaza moneda in care este emisa factura.
  • Data Scadenta – daca se doreste se poate bifa si introduce data scadenta a facturii.
  • Tip Plata – in cazul in care doriti o evidenta exacta a incasarilor/platilor si ati definit clasele de venituri si cheltuieli din meniul Nomenclator – Tip Incasari-Plati se selecteaza tipul platii.
  • Status Factura – selectati statusul facturii (aceasta poate fi emisa – rosu, platita – negru, partial platita – gri sau anulata – verde)
Se apasa butonul Salveaza pentru a salva introducerea facuta. Puteti sterge o factura inregistrata din program prin simpla selectare a facturii din lista de inregistrari si apasarea butonului Sterge Selectate. Daca se apasa click-dreapta se poate exporta sau printa o lista dorita.

Postari asemanatoare

program de facturare integrat cu e-Factura